Jablečný koláč s drobenkou
Jablka, hrušky, skořice... podzim je tady!
Další ze série jablkovo-hruškových receptů, kterými se to v tomto období na
internetu jenom hemží. I já už jich na Vorvaňovi pár mám, ale dneska jsem
vsadila na klasickou kombinaci ovoce, tvarohu a drobenky. Samozřejmě ve
zdravější verzi. Jde celkem o 3 vrstvy, takže co na to budete
potřebovat?
1. vrstva
250 g vloček
100 g medu
50 g kokosového oleje
1 vejce
Vločky jednoduše rozmixujte na mouku a postupně do ní přidávejte ostatní
suroviny. Ač se to z počátku zdá beznadějné, nakonec se vám to podaří a
vznikne lepivá hmota. Tu vmačkejte do formy, kterou pro jistotu ještě vyložte
pečícím papírem.
2. vrstva
balení tvarohu
200 g bílého jogurtu
2 odměrky proteinu (nemusí být)
Tyto tři ingredience pouze pořádně promíchejte dohromady a rovnoměrně
rozetřete na korpus. Jestli nemáte/nepoužíváte protein, nezoufejte, v klidu se
obejdete i bez něj. Nemá tam žádnou pojící funkci. A pokud jste zvyklí více
sladit, můžete do tvarohové směsi přimíchat ještě med či jiné sladidlo. Mně
osobně však přišel med v první vrstvě jako dostačující.
3. vrstva
4 jablka (nebo hrušky)
skořice
Koláč lze vytvořit jak z jablek, tak z hrušek, záleží tedy na vás, co zrovna
máte po ruce. Zvolené ovoce oloupejte, nastrouhejte nahrubo a zasypejte jej
štědrou dávkou skořice. Posledním bodem programu je DROBENKA. I tu lze
samozřejmě připravit v odlehčené verzi: stačí si jen v malé mističce smíchat
celé ovesné vločky s medem a trochou kokosového oleje a posypat tím
jablečnou vrstvu. Celý výtvor šupnete do trouby na 180 °C a cca hodinku, ale
určitě průběžně kontrolujte. Hotovo bude, až drobenka nahoře zezlátne.
Žádné komentáře: