Makové cupcaky

října 25, 2016

Dokonalá kombinace skořice, máku a jablek.


Dezert jako stvořený pro podzimní dny, jehož vršek si ještě vylepšíme krémem ze Šmakouna. V první řadě oloupeme a nastrouháme 2 menší jablka, která smícháme s:

2 celá vejce

200g špaldové mouky

100g máku

1 prášek do pečiva

100ml mléka


3 lžíce medu (nebo víc, podle chuti)

Je to jako vždy velice jednoduché, aneb recept typu vše v jedné misce. Pořádně promícháme a naplníme formičky do 2/3. Pak už jen pošleme trouby na cca 15 min. na 180°.

Po vychladnutí dozdobíme krémem ze švestkovo-skořicového šmakouna, který se k máku a jablkům perfektně hodí. Opravdu až po vychladnutí, jinak se vám to rozteče! Šmakouna nalámeme na kousky a do hladka rozmixujeme. Není třeba doslazovat, jelikož je sladký dost, ale přidáme:

lžičku skořice

150g bílého jogurtu


Krém jsem dávkovala úplně obyč pytlíkem s prostřiženou špičkou a navrch jako bonus položila celou mandli.


Žádné komentáře:

Používá technologii služby Blogger.