Makové cupcaky
Dokonalá kombinace skořice, máku a jablek.
Dezert jako stvořený pro podzimní dny, jehož vršek si ještě vylepšíme krémem ze Šmakouna. V první řadě oloupeme a nastrouháme 2 menší jablka, která smícháme s:
2 celá vejce
200g špaldové mouky
100g máku
1 prášek do pečiva
100ml mléka
3 lžíce medu (nebo víc, podle chuti)
Je to jako vždy velice jednoduché, aneb recept typu vše v jedné misce. Pořádně promícháme a naplníme formičky do 2/3. Pak už jen pošleme trouby na cca 15 min. na 180°.
Po vychladnutí dozdobíme krémem ze švestkovo-skořicového šmakouna, který se k máku a jablkům perfektně hodí. Opravdu až po vychladnutí, jinak se vám to rozteče! Šmakouna nalámeme na kousky a do hladka rozmixujeme. Není třeba doslazovat, jelikož je sladký dost, ale přidáme:
lžičku skořice
150g bílého jogurtu
Krém jsem dávkovala úplně obyč pytlíkem s prostřiženou špičkou a navrch jako bonus položila celou mandli.
Žádné komentáře: