Dýňový koláč
Nastal čas, kdy se musíte zbavit podzimních dekorací...dýní..
Dýni jsem v troubě upekla do měkka, oloupala (záleží jakou máte, hokkaido se loupat nemusí) a následně rozmixovala dohladka. Vniklo mi asi půl kila dýňového pyré, z čehož jsem si stranou odebrala cca 2 lžíce na poslední vrstvu. Dále si připravíme:
160 g mletých vloček
půl prášku do pečiva, špetka soli
lžička mletého zázvoru
lžička skořice
3 vejce
2 lžíce mléka
3 lžíce kokosového oleje
nasekané vlašské ořechy (nemusí být)
dosladit dle libosti - med, stévie, javorový sirup...
V misce rozšleháme vajíčka s olejem a mlékem. Ve druhé misce smícháme všechny suché suroviny a následně obě misky začneme postupně spojovat. Nakonec přidáme rozmixované dýňové pyré s nasekanými vlašáky a nalijeme do formy. V troubě pečeme na 180° cca 35 min.
Mezitím si připravíme krém z klasického vaničkového tvarohu, který si každý osladí tím, na co je zvyklý. Můžeme přidat i trochu bílého jogurtu nebo (a) žervé. Jednu vrstvu jsem udělala čistě tvarohovou, do druhé jsem přidala zbývající rozmixovanou dýni. Na závěr jsem koláč posypala slunečnicovými semínky v čokoládě a dala do lednice ztuhnout.
Žádné komentáře: